Heipparallaa taas, ja terveisiä sairastuvalta.
Meidän lapsethan olivat kipeinä viimeviikolla, ja siis Juniorilla oli lähemmäs 40 astetta kuumetta, kova yskä, hengitys ei meinannut kulkea, poika kieltäytyi syömästä/ juomasta ja sen seurauksena kuivui.
No, nyt meillä kuumeilu on ohi, mutta kuumeen poistuminen toi mukanaan uusia murheita.
Juniorin yskä paheni merkittävästi, iho on kuivunut ihan selvästi, ja nyt uusimpana saatiin alustava diagnoosi " esinahan tulehdus "
Mies kävi lasten kanssa tiistaina saunassa ja huusi minut paikalle kun olivat saunan jälkeen suihkuttelemassa. Pojan pippeli oli aivan paloauton punainen, ja todella turvoksissa kärjestä. Rauhoittelin miestä ja sanoin että ei nyt yötä vasten lähdetä päivystykseen, laitetaan reilusta bepanthenia ja katsotaan aamulla uudestaan, ja tarvittaessa soitan lääkäriin.
Aamulla minua sitten odottikin järkytys, punaisuus oli vähän laantunut, mutta sen sijaan pippelin pää oli mustunut/ sinertynyt, ja välittömästi otin puhelimen käteeni.
Saimmekin samalle päivälle, jo muutaman tunnin päähän ajan ja menin sinne varautuneena siihen " että ei poikaa mikään vaivaa "

Lääkäri ottikin yllättäen huoleni todesta, katsoi, vänäsi ja käänsi, kyseli pissaamisesta ja lopulta sanoi että alustavaksi diagnoosiksi hän nyt sanoo esinahan tulehdus.
Lääkäri käski seurata että tuleeko pissaa, vai panttaako poika sitä, jos panttaa niin sitten on edessä katetrointi, ja lisäksi kirjoitti antibiotti rasvaa, jonka pitäisi auttaa jo ihan lyhyessä ajassa, ja jo parin kolmen päivän päästä värin pitäisi olla normaali, turvotuksen laskemisessa saattaa mennä kuulemma vähän pidempään.
Eilen laitoin rasvaa, ja oletin että tänä aamuna tila olisi jo parantunut, mutta mitä vielä, Juniorin pippeli oli turvonnut toiselta puolelta vielä paljon enemmän, ja pippelin pää oli kääntynyt osoittamaan sivulle. Läsäksi laakettä laitettuani noudatin lääkärin ohjetta ja vähän puristelin jotta lääke menisi syvemmälle, jä käsiini tuli märkää sieltä sisältä mikä siis haisi todella voimakkaalle.

Nyt poika haisee mielstäni mädälle ihan jatkuvasti eli luultavasti tulehdus on pahentunut, lisäksi vaipassakin näkyy sellaista keltaista tahmaa joka haisee voimakkaalle.
Nyt siis vahvasti epäilen ettei ab-kuuri auta, ja päässä risteilee kysymys " mistä tässä oikeasti on kyse, mikä on se tauti mikä poikani elimistössä jyllää ja tekee tuhojaan, ei nosta tulehdusarvoja, mutta poika vaan on kipeä ?? "

Mikäli tilanne ei ole parempi huomen aamulle, soittelen taas lääkäriin, ei voi olla oikein että lääke pahentaa tulehdusta, tai ainakaan ei siis auta.
Pissaa pojalta ei myöskään juurikaan tule, vaan vaipat ovat yksi toisensa jälkeen lähes kuivia, vaikka poika jo juokin paremmin.