Huomenta arvon lukijat.. Kovin usein en kirjoittele näin aamusta, mutta koska meillä lapset tänään heräsivät jo ennen kello 7 niin tässä nyt lapset lepäilee, puurot on jäähtymässä, ja äidillä toinen kuppi kahvia on nenän edessä, josko vähän piristyisi..

Jäin miettimään eilen kun lueskelin erästä keskustelupalstaa, minne siis itsekin kirjoittelen, sitä asiaa että onko meidän Tirppa vilkas, tempperamenttinen, " hankala lapsi " ja ehkä mahdollisesti saa myöhemmin vielä ADHD diagnoosin niinkuin isoveljensä ja isänsä, vai olenko vain kasvattanut lapseni huonosti, niin että hänestä on tullut uhmaava, raivoava, vastaanväittävä, toisia ( vain minua onneksi ) satuttava " häirikkö " ??
Keskusteluketju siis käsitteli yleisillä paikoilla häiriköiviä pikkulapsia..

Minä kirjoittellin sinne myöskin meidän tytöstä, käytin sanoja " vilkas ja tempperamenttinen " mutta vastaukseksi sain ettei tyttö ole vilkas, vaan huonokäytöksinen, ja siis huonosti kasvatettu.

Mielestäni meidän perhe ei täytä suurinta osaa niistä kriteereistä mitä nuo haukkujan latelivat näiden häirikkölasten perheillä olevan.
Meillä ei lapset katso TV:tä juuri ollenkaan, nykyisin vähän enemmän, mutta aiemmin ei ollenkaan. Meillä kyllä on seuraamus häiriköinnistä, mutta silti en suostu poistumaan kaupasta, ravintolasta, apteekista kauppakeskuksesta tmv paikoista lapseni raivoamisen takia, vaan sitten huutaa, jos ei osaa käyttäytyä " vapaana " niin istuu rattaissa, vyöt kiinni niin ettei pääse karkaamaan, mutta silloin nostaa metelin.
Meillä ei myöskään saa tahtoaan läpi raivoamalla, joskus jos raivo rauhoittuu, ja esim se syöminen sujuukin välikiukuttelusta huolimatta tosi hyvin loppuun, saattaa saada esim ksylitolpastillin " palkinnoksi " siitä että osasi rauhoittua ja lopulta söi reippaasti.

Ketjussa nämä " haukkujat " myös väittivät ettei kukaan kiinnitä kaupassa raivoavaan lapseen huomiota, no kokemukseni on eri, ja taas toisaalta hyvin voimakkaasti paheksuivat näitä raivoavia lapsia, joten kyllähän he nyt MITÄÄN huomiota kiinnittävät kun vaivautuvat , edes hiljaa mielessään, niin kovin paheksumaan näitä " kurittomia, huonosti kasvatettuja kakaroita "

No, minä  olen pyrkinnyt lohduttautumaan sillä ettei enää ole niin vallalla se sellainen leimaaminen, eikä toivottavasti tuota meidän rakasta uhmatarta leimata päiväkodissa, kaverien keskuudessa, koulussa, harrastuksissa yms häiriköksi, mutta sitten kun näkee näitä ihmisten kommentteja, niin kyllä vain, on hyvin suuri riski että meidän tyttö saa tämän leiman otsaansa..

Meillehän tietyllä tapaa tuo diabetes diagnoosi oli lottovoitto, kaikki ketkä tiesivät tytön käytösongelmista sanoivat että ehkä johtuikin vain siitä että diabetes teki tuloaan, ja kiukuttelu ja raivoaminen johtuikin heittelevistä verensokereista, mikä kyllä, osittain pitikin paikkaansa, korkeat sokerit kun kiukuttaa meidän tyttöä.
Niitä korkeita arvoja kun vaan diabeetikolla voi olla aina, ja kyllä tuo meidän tinttaliisa pystyy ne pultit vetämään ihan hyvlläkin sokereilla..

Tuon keskustelu ketjun seurauksena alkoi pelottaa päästää tuota pientä, kuitenkin niin herkkää, ja ihanaakin , tyttöä tuonne " suureen maailmaan " missä on hänelle vierata ihmisiä ja jotka eivät jo kaukaa näe kun on raivari tulossa, tai tiedä sitä miten mahdotonta tuon lapsen on istua paikallaan. Eikä se, että tiedän miten hankala lapseni on istua paikallaan, tarkoita että hyväksyisin hänen häröilynsä ja häiriköintinsä, vaan sitä että rajoitan kyllä, mutta tiedän mitä rajoittamisesta seuraa, ja tiedän toisaalta myös se ettei tyttö tee sitä siksi että on kasvatettu huonosti, tai on ilkeä, hänen keskittymiskykynsä, pettymyksensietokykyknsä, rauhassaleikkimistaitonsa kun ovat mitä ovat, ja meidän Tirppa on aivan onnessaan kun esim pihalla voi juosta ja hyppiä, toisten samanikäisten lasten rakennellessa hiekkalinnoja, valikoidessa hiekasta " kultakiviä " yms..
- ja niin kyllä Tirppakin niitä " kultakiviä koittaa löytää, hän vaan tekee senkin omalla tavallaan, ottaa nyrkillisen kiviä ja tulee ylpeänä näyttämään " kato äiti kultakiviä " ja pelottaa miten käy kun tuleekin toinen tyttö joka sanoo ettei ne ole kuin tavallisia kiviä " etkö sä nyt ymmärrä "

Mutta nyt tässä  kirjoittaessani onkin puurot jäähtyneet, eli suunta kohta RUOKAILUhuonetta ja puuroile