Nyt se on täällä, nimittäin siis verensokeri mittari. Eli tästä alkaa meidän uramme diabetes ( ? ) perheenä, vaikka tosin, minähän otin jo varaslähdön poikaa odottaessani, mutta se kun nyt oli vain sellainen väliaikais-sairaust tuo rd, niin sitä ei kai sitten lasketa.
Eilen siis kävimme jälleen sairaalalla, ja mukaan kotiin saimme nyt tuon mittarin. Muuten käyti ei kyllä mennyt ihan odotetulla tavalla, minä kun olin ajatellut että sillä käynnyllä, tai viimeistään heti sen käynnin jälkeen, alkaa oikeasti tapahtua, tämän kuvan siis sain puhelin keskustelusta lääkärin kanssa. Nyt kuitenkin tilanne on se että sokerirasituskoe tytölle tehdään vasta kolmen kuukauden päästä, ja sokereita pitää kyllä kotona mittailla,  muttei tiheästi, eikä edes mitenkään kovin säännöllisesti. Eli pienoinen pettymys tuo käynti kyllä oli, olin toivonut että saataisiin jotain selvyyttä johonkin, mutta edelleen vaan odotellaan ja katsellaan.

En nyt ihan ole perillä siitä että onko mahdollista että diabetes aiheuttaisi myöskin liian alhaista verensokeria, siis ilman insuliinia. Tytöllä kun oli sairaalassa mitatessa sokerit vain alle 3, eli vaarallisen alhaalla.
Olimme syöneet tavalliseen tapaan aamupalan, joskin tyttö vähän huonommin kuin tavallisesti, ja mittaaminen tapahtui suunnilleen niinhin aikoihin kun meillä tavallisesti syödään lounas. Eli väli edelliseen ruokailuun ei ollut juurikaan normaalia pidempi.
Onneksi siellä paikanpäällä sitten henkilökunta teki tytölle leipää, sekä toi omenaa ja pillimehun, tämän jälkeen ainakin tytön vointi nousi kohisten, eli oli taas se oma ( yli ) vilkas itsensä. Kun verensokeri oli mitattu kyseli labrantäti tytön vointia, sattuuko mahaan tai onko muuten kurja olo, mutta vastaus oli ei.
Ja eipä tuo mielestäni ollut mitenkään erikoinen, rauhallinen kylläkin, muttei itkuinen, kiukkuinen väsynyt tai muuten outo, muistutti " normaalia " lasta sillä suostui istumaan paikallaan penkillä eikä yrittänyt sinkoilla edestakaisin.
Tuota käskivät nyt tarkkailla että miten näkyy olemuksessa verensokeri arvot, eli jos on jotenkin poikkeava ( vilkas, väsynyt, kiukkuinen ) niin silloin pitäisi mitata ja katsoa kertooko jostain. 
Miehen kanssa tuossa puhuimme että jospa tytöllä, ainakin osittain, tuo ylivilkkaus, ja raivoaminen johtuukin sokereista, tiedä sitten onko parempi ajatella että lapsella on AD/HD vai diabetes.
Kai se nyt vaan on totuteltava jo pitämään jotain pikkusyötävää mukana, jos näyttää että sokerit tuppaa olemaan alhaalla, ja kuskattava mittaria mukana, niin voi aina välllä tarkistaa tilanteen.

Ja joo älkää nyt pitäkö minua tyhmänä, tiedän kyllä että ongelmahan diabeetikoilla on nimenomaan se KORKEA verensokeri, mutta itsestäni jotenkin tuntuu että tässä kohtaa sahaa tuo arvo kovastikin.