HeiVaanHei !! Nyt onkin olut vähän taukoa tässä kirjoittelussa, paljonkin olisi ollut sanottavaa, mutta taas toisaalta ei mitään, ja ennenkaikkea, ei aikaa pukea ajatuksia tekstiksi..

Mutta nyt on taas yksi joulu taakse jäänyttä elämää, ja hyvä niin. Joulu kun nimittäin sisälsi LIIAN paljon ryyppäämistä, känni-ääliöilyä, idiotismia, ja kiristyneitä hermoja. Itsehän en siis juonut tippaakaan, niinkuin ei muutkaan naiset, mutta miesväki sitten joi meidänkin puolestamme. Siellä päivä aloitettiin hakemalla parvekkeelta uusi oluttölkki, suhautettiin se auki, ja kaadettiin kurkusta alas. No, joillekin tämä on välttämätön paha jotta saa päivän käyntiin, mutta ei näille sankareille, siitähän se taas vaan lähti ja jo ennen puoltapäivää oltiin siinä kunnossa että pystyssä ei pysytty, puheesta ei aina saanut ihan selvää, ja kohta olikin jo kiire lähteä baariin. JA KYLLÄ myös lapseni olivat viettämässä joulua tässä paikassa.

Lasteni isä onneksi uskoi minua ja joi vain isomman lapsen ollessa yöunilla, eikä ottanut edes sitä olutta ruuan kanssa, tai aamulla tasoittavaa, vaan kiltisti kärsi krapulansa.

Tämän lisäksi meinasin riitaantua lasteni tädin kanssa, meillä kun on aika eriävät mielipiteet rajoista, ja ylipäätään lasten kasvatuksesta. - hänen kantansa kun tuntuu olevan " mitä vaan saa tehdä koska vaan, ja jos lapsi joain pyytää/ jostain kieltäytyy, tehdään niinkuin lapsi haluaa, eikä niinkuin äiti määrää " En myöskään voi sietää häneen tapaansa opettaa vanhemmalle lapselleni tyhmiä juttuja, kuten esim hokea kirosanoja tai kysyä " tuutko mun kanssa röökille " ja joo tätä ei tapahdu kerran tai kaksi päivässä, vaan kymmeniä kertoja päivässä, selitä siinä sitten miksi lapsi kyselee myöhemmin päiväkodissa kavereiltaan " mennäänkö röökille " tai tokaisee " voi perkele "

Useaan otteeseen teki mieleni vain lähteä pois, mutta kun olimme parinsadan kilometrin päässä kotoa, en voinut vain pakata tavaroita ja lapsia mukaani ja lähteä... Nyt ensi jouluksi ollaan ilmeisesti varaamassa mökki, ja lasteni tätihän vaati että mökin on oltava lähellä laskettelurinteitä jottapääsee mäkeen, ja palveluiden pitää olla lähellä koska " eihän kukaan kuitenkaan ole ajokunnossa "

Ja minkä hemmetin takia jouluna pitää päästä rinteeseen, ja onko se nyt niin liikaa vaadittu että siellä joku kortillinen olisi ajokunnossa. ??? Mutta joo ymmärrän myös sen että joulun vietto tapoja on erilaisia, eikä minulla ole todellakaan oikeutta vaatia heitä viettämään joulua niinkuin minä haluaisin, onhan se nyt kuitenkin paljon vaadittu että ollaan yhdessä ja selvinpäin, ainakin niin pitkään kun lapset on hereillä.... Nyt kuitenkin mietin haluanko ensi jouluksi sinne mökille lähteä. Siellä kuitenkin tilanne on sellainen että miehet on aamusta iltaan ja taas koko yön ihan turvat, ja lasteni täti laskettelee, mielummin olen kuitenkin vaikka yksin lasten kanssa kotona, kuin jossain vieraassa paikassa, ja vielä maksamme itsemme kipeiksi siitä mökin vuokrasta.

Mutta nyt loppuu ruikutus, ja vähän positiivisempiin asioihin, eli lahjoihin !! Lapset saivat onneksi molemmat kivoja lahjoja, ja miehenikin oli selvästi kuunnellut kun olen valitellut kipeitä hartioitani, hän kun oli ostanut minulle infrapuna hierontalaitteen !! Nyt kelpaa hieroa hartiota, josko se vaikka vähän helpottaisi tätä hermojen kiristelyäkin...