Itse en koe olevani mitenkään naimisiin menevää tyyppiä, ja minua pelottaa ajatus niinkin pysyvästä sitoutumisesta kuin AVIOLIITTO. Mies kuitenkin on jo pitkään puhunut naimisiin menosta, ja jo seurustelun alkuvaiheessa sanoi että jos joskus meille vauva tulisi niin ennen vauvan syntymään pitäisi naimisiin mennä. No tuolloin 2008 joulukuussa tein sitten sen ensimmäisen positiivisen raskaustestini ja aina nopeasti iski tajuntaan " Nyt meidän pitää mennä naimisiin " , mutta ehei, ei tuolloin naimisiin menty, ja vaikka meillä nyt onkin jo kaksi lasta, ei minulla edelleenkään ole edes sitä kihlasormusta sormessa.

Mies aina toisinaan väläyttelee ideaa kihloihin menosta, mutta usein esittää asin näin " kai meidän nyt on pakko mennä naimisiin " ja minä kun en halua mennä naimisiin siksi " kun on pakko " vaan siksi että HALUAN ja että myös se toinen osapuoli HALUAA. Nyt taas eräässä tilanteessa mies otti asian puheeksi, mutta taas niin että Kai meidän nyt sitten on naimisiin mentävä, ja joo kyllä minä haluaisinkin, ja olisihan se nyt helpompaakin tavallaan olla AVIOliitossa eikä AVOliitossa, onhan meillä kuitenkin kaksi yhteistä lastakin, ja jo se on mielestäni suuri sitoutuminen toiseen ihmiseen, eli eipä se sormus asioita juuri muuttaisi.

MUTTA toisena päivänä olen valmis lähettämään miehen niin kauas kuin pääsee, ja taas toisena mietin naimisiin menoa, eli onko tässä nyt järkeä. Eikö kuitenkin naimisiin pitäisi mennä sellaisen ihmisen kanssa kenen kanssa varmasti haluaa viettä lopun elämäänsä, eikä sellaisen josta tekisi mieli erota ainakin kolmesti viikossa ??

Lisäksi olen päättänyt jo kauan kauan sitten että JOS joskus naimisiin menen niin se tapahtuu tasan kerran elämässäni, eli jos ero tulee niin uutta avioliitto en solmi. Ja myös aina olen ajatellut että haluan kirkkohäät, vaikken mitenkään uskonnollinen ihminen olekaan. Nyt uusin idea oli se että häät pidettäisiin ristiäisten yhteydessä, eli olisi kirkollinen vihkiminen, muttei kuitenkaan mitkään prinsessä-kermakakku-häät, mutta mies ei ole käynyt rippikoulua, eli nyt tulevissa ristiäisissä tuo ei ainakaan olisi mahdollista, ja sitten taas kuka tietää onko meidän lapsiluku nyt täynnä ??

Mies haluaisi maistraatti vihkimisen, ja viimeksi sain sellaisen käsityksen että melko pian, muttei kuitenkaan ole mitään asian eteen tehnyt. Vieroksun kyllä ajatusta 3 minuuttia kestävästä toimituksesta maistraatissa, mutta miläs siinä, jos nyt menisi vähin äänin naimisiin, ja sitten myöhemmin pitäisi juhlat kun tilanne olisi otollisempi juhlimiseen..

Olisihan se nyt kiva että koko perheellä olisi sama sukunimi, ja muutenkin selkiyttäisi asioita kun olisimme aviopari, muttamutta...